Prefered language on the blog

New photos!!

There is all kinds of new photos uploaded now:

http://s436.photobucket.com/albums/qq81/Travelgro

Look under the folder "Sailing"

Thursday, September 18, 2008

Hello folkens!!!

I går var jeg ute på bølgene blå igjen sammen med de to andre som er frivillige. Det er et firma som heter sea life surveys som tar ut turister for å lete etter hvaler og delfiner, så vi hang oss på. Siden vi jobber med HWDT fikk vi komme med gratiss, 600 kroner spart der :)Vi så Minke Whale og en hel del andre mindre animals. Legger ut noen bilder av oss så dere kan se selv om det strengt talt ikke er mye å se :)

I dag har vi fortsatt med denne stinkende nisen, stinker mindre nå faktisk! Vi fikk et par timers avbrekk fra brekkningene da det kom en telefon om en skadet fugl i nærheten. Ut i bil med tepper og pappeske. Det var en Herron, ganske ung og veldig sliten. Vi fikk han inn i bilen og kjørte til Craignure for å levere han til noen fugle folk der. End of story: Den måtte avlives og vi hadde kjørt en time for ingen ting. Jeg veit jeg ikke burde si slike ting men hva skjedde med å bare kakke den med en spade to end his suffering? Jeg er sikker på at onkel er enig her!!? Jeg så en fantastisk fin ugle da, så turen var ikke helt bortkastet :)

I kveld er det Quiz på puben så dette blir bra! Før det har jentene ambisjoner om at vi skal grille, I REGNET, så det kan bli spennende :) Hehe!

Glad i dere alle :)

Tuesday, September 16, 2008

Hva skal jeg skrive....

Jobben min denne uke går ut på å renske/vaske skjellett, en nise og en delfin. Det er kommet to andre jenter til Tobermory som er frivillige som meg så dette er vår oppgave. Det er kjempe koselig å ha noen flere frivillige her som er i samme situasjon som meg :)

Uansett! Nisen er full av kjøttrester og andre uidentifiserbare ting mens delfiner oppfører seg svært pent i forhold. Har lagt ut noen bilder nå så dere kan se, hvis du vil.... Har ikke så mye å skrive til dere bortsett i fra at det stinker! Virkelig en imponerende lukt for de som ikke kjenner til den. Vi prøvde å koke alle beina for så alt kjøttet skulle pile av av seg selv, men.. vel.. Det skjedde ikke! Vi endte opp med nise suppekraft. Noen som er interessert?? hehe :) Det er kanskje grunnen til at det har luktet helt fantastisk grusomt i dag :)

Resten av dagen går med til en dusj og recovery! Cheers:)

Sunday, September 14, 2008

Lørdag og søndag.

I dag, lørdag, var det på tide å koble seg på verden igjen. Facebook og mail hadde en del å by på så jeg måtte gjøre det før jeg fikk oppdatere bloggene.
I Tobermory er det denne helgene musikk konkurranser. Tror det er en slags kvalifiseringsrunde til noe større. Derfor har jeg i dag hørt både piano og tradisjonell folkemusikk fra Skottland. Tror alt går på galic så det var ikke mye og forstå men pent å høre på.

Jeg er ganske forkjølet og gåene etter turen så hele kveldene har jeg holdt meg til sengen for å bli bedre. Nå er det leggings så får vi se hva morgendagen bringer…

Søndag, i dag, er stille. Jeg er nede i sentrum for å oppdatere bloggen ellers lite. Jeg ser det har vært aktiv kommentering her, det er bra :) Sender kjærlighet til broren sin!!

Later folkens!

Seilturen

Nå er det opprettet et bildegalleri så dere kan få et bedre inntrykk et bedre inntrykk enn de små bildene på siden her. Adressen ligger nedrest på intro’en øverst
Med så mange opplevelser og inntrykk er den en utfordring å få med alle høydepunktene fra turen men jeg skal da virkelig prøve nå.
Syvende november var en søndag og det var den søndagen jeg startet seilturen med Sulurian. I alt har vi vært fem stykker om bord på denne turen. Meg da og skipperen, kaptein på norsk, John som er en kjempe snill mann, First Mate Heidi som gjorde turen min mye morsommere, Gemma som jeg jobber med i Tobermory og en dame som heter Hilda som også jobber for HWDT.
Tror det tok ca tre timer før vi var fremme i ”Muck” der vi lå for anker første natten. Etter vi hadde kastet loss og kommet oss av gårde tok det ikke mange minuttene før vi så flere niser, de er VELDIG vanlige her og de er man garantert så se. Øverst på ”det jeg vil se” ønskelisten for turen er Killer Whale, dette er altså en spekkhogger, så har vi Bottelnose Dolphin og Common Dolphin, vi har Basking Shark som er den nest største haien som finnes og vi har også Bottelnose Whale. En Minkey Whale er heller ikke å forakte  Anyways! Tilbake til utseilingen. John spurte meg om jeg ville ta en tur opp i the crows nest og det ville jeg jo selvfølgelig. På med klatreutstyr, kikkert og motet så er jeg på vei opp i masta. Satt der i en halv annen times tid kan jeg tenke meg, for en fantastisk utsikt jeg fikk! Hvor ellers føler man seg så på toppen av verden!? Ikke veit jeg. Vell fremme i ”Muck” lager Heidi middag, søndag var det wok.
Det er laget et stramt program. Ja, forresten! Hele formålet med turen var å dra rund på alle disse stedene som pappa har vist dere for å undervise barn og fortelle de alt om hvaler og delfiner. De gangene vi lå for anker fraktet vi barna til båten i en liten gummibåt men hvis vi lå i havn var det bare en liten tur i stigen. I alt har vi hatt ca 130 kids om bord i løpet av disse fem dagene. Men tilbake til turen. 0830 kommer første gruppe til båten så det var en tidlig morgen. ”Muck” har 40 fastboende og 14 barn, ikke alle i vår aldersgruppe, så det var fort gjort. Mens Gemma og Hilda underviste barna tok jeg og John ”dingey’en”(lille båten bak) over til kaia for å finne en fisker vi hadde avtalt med på forhånd. Vi har hatt fiskere alle stedene vi har kommet til som har lagt til side bi-fangsten sin så vi kan vise barna. Dette inkluderer reker, i ny og ne en stor hummer, noen fisk og en hel del andre ting jeg ikke kan det norske navnet på. Det jeg skulle skrive her var at jeg har sett utrolige mengder hummer. Denne fiskeren drev med hummerfangst og hadde hatt en god morgen på sjøen. Det myldret av hummere akkurat som i en maurtue, det var et helt spesielt syn!! De er blå, grå, svarte og lilla og meget vakre å se på. John og jeg sto det som to små barn og bare så på mens de pakket ned fangsten, tror det var en 170 stykker av ypperste kvalitet og de var STORE. Har lært å se hvor gamle de er også! Her fikk vi med oss to dog fish, krabber av diverse arter, flyndrer i hopetall ++. Vell tilbake i båten har jentene, Gemma og Hilda, hatt det svare strev med å holde liv i diverse sjødyr hele turen.
Etter ”Muck” var det ”Eigg”, som hadde et enormt antall fastboende, nemlig ca 80 tror jeg! Her fikk vi låne en hummer av betydelig størrelse og krabber som de vi spiser i Arendal. Etter ”Eigg” satte vi kursen for ”Inverie” der vi lå til kai den natten. Som dere nå skjønner har jeg altså ikke fått noe tid til å se disse øyene men håper å komme meg på noen dagsturer etter hvert. Heidi har tipset meg om et slott som det går ann å overnatte på, på ”Eigg” og der er det også noen grotter jeg skulle sett. I ”Inverie”, som var meget lite, var det overraskende nok tre grupper med barn. Har ikke bilde av det men ytterst i åpningen til bukta står det en stor statue av en engel. Jeg satte på meg tursko og frisk mot med kurs for statuen. Grunnet gjerder og det faktum at jeg ikke hadde noe form for kart endte jeg ikke opp der jeg ønsket men i stedet opp mot fjellene. Det er et bilde av meg alene hvor det er et gjerde i bakgrunn og jeg står som en seigmann, det er resultatet av den gåturen. Om ikke annet fikk jeg luftet meg et par timer plukket fine blomster til båten. Etter lunsj og en gruppe til med barn satte vi kursen for ”Mallaig” der vi også lå til kai. Her endte vi til slutt opp med tre netter, skulle egentlig være to men det var ganske mye vind og derfor vanskelig å ligge for anker i ”Arisaig”. Vell fremme i ”Mallaig” lager Heidi nok en kjempe god middag og jeg lager brownies. Her har vi også en avtale med en fisker som kommer opp og legger seg ved siden av seilbåten. Der får vi være med og se på sortering av Prawns (ikke reker men små kreps). De legger ut en form for nett og får derfor en del andre ting også, her endte vi opp med en søt liten sjø mus, sånne som Nemo bor i (Enimones?) og en liten hummer. De stakkars krypene måtte imponere titalls barn over flere dager og har noe nå vært gjennom sin mest traumatiske periode i livet  Men tilbake til fiskerbåten, der ligger det også to bilder ute, hvor jeg står i en fiskerbåt og noen nattbilder av en sel. Det var nemlig to seler som hadde ordnet seg godt her i livet. De viste hvilke båter som slapp ut i havna så de hadde åpen buffet hver kveld. Prøvde i en halv time å få han til å spise fra hånda mi men det ville han ikke, uansett var det en kjempe opplevelse.
I løpet av tiden vi lå i kai her var alle jentene å badet i byens badebasseng, vell jeg og Heidi var bare i boblebad og sauna men. Dusjer har blitt holdt på et minimum hele turen så å ha anledning til å bade og dusje lenge her var en drøm! Jeg og Heidi og John tok en liten tur ut på de lokale barene om kvelden. Her fikk jeg skryt for mine fine sneglehus som jeg hadde laget av fortøynings tauene på brygga. Rett etter middag den siste kvelden hørte vi noe voldsomt bråk rett utenfor båten som jeg gikk for og sjekket. Det viste seg at vi var havnet midt oppi ett slagsmål mellom to otere på fiskebåten bak oss. Den ene vant og den som tapte måtte hoppe til neste båt, vinnere spiste opp å gjorde et elegant stup ned i vannet. Etter å ha snakket med en fisker fikk vi vite at det er flere otere i bukta som er og sniker mat på fiskerbåtene og en kan å klarte i stige!!!! WOW! Det er tøft da!
Avreise 0700 fra ”Mallaig” for å rekke ”Arisaig” i tide. Her lå vi for anker og jeg måtte gå av båten pga regler om hvor mange som kan være om bord. Kastet av båten og sittende på lang begynte jeg lage en plan for dagen da jeg til min store glede oppdaget at Heidi også hadde blitt kastet av. Vi bestemte oss for å prøve å finne noen med båt som ville dra ut og lete etter Spekkhoggerne som vi siste var i området. Vi ble nemlig kaldt opp på radioen av en av fiskerne vi hadde møtt og han sa at han hadde sett Killer Whale klokka 0500 her. Jeg spurte tre menn som sto og hang på brygga om de kjente noen som kunne tenke seg bli med i båt. Charles, en mann i kilt, han hadde båt da men ville/turde ikke kjøre den. Men en av de andre gutta, Chriss, han kunne godt kjøre den han så da var det gjort. Alle fire dro vi ut på jakt med kikkert og kamera. Chriss kjente alle på båtene i området så med radio og et par telefonsamtaler fant vi de vakre dyrene. Når sant skal sies så hadde Chriss også garantert oss at vi skulle finne de så han hadde sitt gode navn og rykte å forsvare  Det var faktisk rett før vi skulle gi opp å snu SÅ akkurat da så Chriss dem. Det var tre av dem, en mann, en dame og kanskje et unge? Veit ikke helt. Dette var midt mellom ”Eigg” og ”Rum”. Glade og fornøyde og neste tomme for bensin satte vi nesen hjemover.
Det ligger et bilde av grottene på ”Eigg” ute, og hvis du ser nøye så ser du det er et skipsvrak i en av de. På veien hjem så vi Minkey Whale også men det fikk jeg ikke tatt bilde av. Det er et rikt wildlife her og veldig lett å finne kolonier med seler som de jeg har lagt ut bilde av. Selene også er noe for seg selv, sååååå søte! Jeg har sett de hoppe i vannet som delfiner også, det viste jeg ikke de kunne gjøre, trodde bare de var late og forspiste 
Når vi kom tilbake på båten måtte vi passe på å ikke være ”helt ut av vårt gode skinn” overbegeistret selv om det var akkurat det vi var. Hilda, som har jobbet i HWDT i fem år, har aldri sett en Killer Whale. Jentene ble ganske så misunnelige og hele veien hjem satt de klistret til kikkertene sine.
Da de til slutt hadde gitt opp og gått under dekk oppdaget helt tilfeldig Heidi to killer whales på siden av båten. En mann og en dame. Vi stoppa og snudde og styrte fælt med å holde de i nærheten av oss og var på det nærmeste en 70meter unna. Dette var et helt magisk øyeblikk hvor damen faktisk svømte mot båten, man kunne se øynene og alt! Så totalt fem spekkhoggere på en dag folkens, det er ikke verst 

Vi var hjemme i Tobermory i nitiden på kvelden og etter litt stell av båten dro vi inn og tok en avskjedspils. For noen fantastiske folk John og Heidi er. John er en skipper i femtiårene som alltid har en historie på lager fra både nær og fjærn. Han har lært meg masse båtgreier hele uka og er den snilleste og mest behagelige kapteinen en kan seile meg tror jeg. Heidi er også en kaptein som jobber i sydligere strøk om vinteren og tar seg fri om sommeren. Håper å holde kontakt med de på mail og facebook.

Det var alt jeg klarer å få med om turen i første omgang. Kanskje jeg kommer på mer senere :)