Prefered language on the blog

New photos!!

There is all kinds of new photos uploaded now:

http://s436.photobucket.com/albums/qq81/Travelgro

Look under the folder "Sailing"

Friday, September 5, 2008

I dag:

I dag er en ganske bra dag! Det er kjempe fint vær, noe som er ganske uvanlig for Tobermory å være. Jeg er nesten over forkjølelsen min seden jeg non-stop har spist ingefær og c-vitaminer. Jippi!!

Nå kommer jeg akkurat fra omvisning på whiskey fabrikken i Tobermory. Det er ganske utrolig at et sted med ca 1000 fastboende kan lagen så mye whiskey! hehe:) jeg syntes selvfølgelig det smakte ganske grusomt men det var gøy alikevell!

I dag har jeg også sett fly som lander på vann, aldri sett det før :) Det var fiffi saker!

Nå skal jeg hjem å legge fra meg dataen så skal jeg på teater. Igjen ganske utrolig at et så lite sted har alle disse tingene, men de bare ordner opp her altså! Hehe

Cheers folkens!

Thursday, September 4, 2008

Torsdag

Nå har jeg funnet ett sted jeg kan kjøpe en ullgenser! Gjett om jeg er glad :) Det er ganske varierende vær her og ganske kaldt om kvelden!

Vell folkens, på søndag drar jeg på båttur i fem dager så ikke bli bekymret når du ikke ser nye innlegg her mamma :) Jeg skal være med HWDT sin seilbåt og reise fra øy til øy for å lære barn og ungdom om havet. Sanheten er vel egentlig at jeg skal sitte som elev hele turen selv siden jeg jo ikke veit stort mer enn barna. Faktisk for å være helt ærlig tror jeg de kan mere enn meg :) I går kom det en liten jente inn i butikken som begynte å legge ut som hvordan hvaler og delfiner svømmer forskjellig, så så hun opp på meg med et spørrende blikk. Det varbare en ting å innrømme da, I don`t know anything.... Jeg leser som en gal for å kunne svare på disse tingene within a week or so...

Hvis noen er nysjerrig på stedet jeg jobber kan de skjekke ut hjemmesiden vår som er : www.hwdt.org.
Forresten en rettelse på dette tvshowet, det het Balamory, ikke det andre jeg skreiv som jeg ikke husker nå...

I`ll be back!

Wednesday, September 3, 2008

prosit!

Jeg begynner å bli forkjølet....! Og det er egentlig ganske kaldt her.. hehe :) Har vært i alle butikkene etter ingefærteen vår mamma, men den er ikke her.. Så det blir c-vitaminer og lue til den store gullmedalje!

Utviklingen på forkjølelsen kommer i morra !

Tuesday, September 2, 2008

Endelig et stabilt nettverk!

Først må jeg bare si at det er kjempe koslig at dere kommenterer på det jeg skriver, det er en inspirasjon til å fortsette :)

Nå har jeg møtt Morven som er min kontakt her på HWDT senteret og hun er den koseligste jenta man kan tenke seg! Virkelig slik at hun gjør det vært hele turen :)

Jeg må bare gå litt tilbake i tid her så dere får inntrykk av hvor langt unna noe som helst dette er... I går satte jeg meg på toger til Oban fra Glasgow etter å ha surret rundt noen timer i byen. Håper jeg kommer megtilbake til Glasgow btw fordi det virker som en kjempe fin by, jeg hadde bare ikke energi til å utforske byen etter den tidlige oppstandelsen på søndag... Anyways! Det jeg skulle si var at jeg satt på toget, så plutselig forsto jeg at jeg måtte bytte vogn hvis jeg ikke ville bli avkoblet å reise feil vei :) Det er ikke så godt tognett i Skotland så det har et langt tog ut fra Glasgow så kobler de av del etter del ettersom hvor du skal :) Så jeg tok med meg alle tingene fremover i toget og forsikret meg med en mann som satt der at dette var den riktige delen. Det bekreftet han og lurte så på hvor jeg skulle. Det viste seg jo da at vi skal til samme by så han forteller meg alt jeg trenger å vite om byen og menneskene. Resten av veien til Tobermory, det vil si, ferge og buss, dilter jeg etter han.

Vell fremme finner jeg enkelt frem til huset til Fiona og hun står i døra å venter så meg :) Jeg har fått et kjempe fint og stort rom med dobbeltseng! Sov som en baby der i natt:) Etter innkvarteringen er vell overstått og jeg har fått litt mat går jeg ned i byen for å kikke på mainstreet (som like gjerne kunne het only steet... hehe). Legger ut et bilde. Til slutt ender jeg opp på en bar hvor jeg møter igjen Mike the fisherman fra toget og hans venner. Der er også en av de andre som bor med Fiona (drar i dag) så jeg har masse folk jeg kan snakke med. Vell resten av kvelden og pengene gå med her og det er nok gunnen til at jeg har litt vondt i hode i dag :) Ta vekk dette før ollemor leser Helle !

Okey, that`s it for now! Trenger litt flere inntrykk herifra før jeg kan fortelle dere ordentlig om byen.
Forresten så kan dere se hvordan det ser ut her selv, det finnes vist en ganske popelær barneserie fra noen år tilbake som er filmet her. Boltemory tror jeg den heter.. (minus det rosa slottet, det er ikke her.. synd men sant!)

Igjen, kjempe koselig med kommentarer!!

Bare et lite livstegn far Skotland

Da er jeg paa plass i Tobermory! Det kommer et mye lengere innlegg senere pluss noen bilder saa dere kan se og forstaa hvor lite det er her :D
Det jeg strever med naa er aa faa wireless internett connection... Det er ikke veldig vanlig her, saa naa sitter jeg paa jobbens data aa trykker.
Det er nin forste dag paa jobb i dag og klokken er bare halv ti saa det er ikke mye aa fortelle ennaa. Jeg har mott kun en fra HWDT gjengen til naa og hun virker veldig koselig.

fortsettelse folger...

Monday, September 1, 2008

Første dag, søndag 31 august!

Vell.. Så kom jeg meg avsted da etter noe som føles som en allllt for lang sommerferie...
Flyturen gikk greit til tross for at jeg måtte sitte på den bakerste raden der alle går på do og motoren bråker så sitt meste. Flyet var temlig fult men jeg merker ikke stort siden jeg sovnet fra det hele nærmest før vi hadde tatt av :) Pappa og jeg måtte stå opp klokka seks i dag tidlig for å rekke toget.
Vell fremme i Edin og både passkontroll og baggasjen gikk fint. Jeg hoppet på en buss innover mot byen men skulle bare ett stopp for så å bytte til buss mot Glasgow. JEG regnet med at bussen ville stoppe ved alle det åtte godt oppmerkede stoppene i tabellen men besynte fort å ane at for lenge siden hadde kjørt forbi mitt stopp... Emm.. ja... Mr.Bussmannen, have we past my stop?? Oi...! Men han var snill å sa: I`ll just stop at the next and I thing the Glasgow buss stops there as well... Det gjorde en heldig vis! ........etter 20 minutter i regnet :) Friskt mot var alt som skulle til for å gå ut av buussen i Glasgow, det REGNER nemlig her i dag... (og i morgen veit jeg, siden dette skrives en dag for seint...). En tur innom et kjempe bra turistkontor og ned på nærmeste hostel!

Tørre klær og en paraply senere er jeg klar for å få meg noe mat og "see Glasgow by nighit". I resepsjonen møter jeg på en som reiser alene og er ute i samme æren, kjempe bra sammentreff så vi slår følge.
Vi ender opp på en musikk - bar - vegetarmat - ich sted hvor maten var kjempe god! Nede i kjelleren er det folk som opptrer på noe som ser ut som en kryssning mellom en døll ungdomsklubb og en sliten bar... For en opplevelse! På scenen står en mann i 50 årene og syng-rap-snakker inn i en mikrofon kompet av en teknobeat... Han veksler mellom en hel rekke av bevegelser som jeg gjerne skal prøve å videreformidle men det er krevende..
Jeg nevner i fleng :
- ligge å ha rykkninger på gulvet
- leke hare ? tror jeg... (overraskende lenge altså)
- være noe i gaten av en robot
- stå med ryggen mot publikum å riste iherdig og dedikert på rompa..
- stå med fjeset mot publikun å riste iherdig og dedikert på rompa..
- prøver han seg på et noe som skulle være ett spitthopp eller hva var det?
- nå er han i alle fall world famous rock artist!

Etter en fire-fem sanger synes jeg det er på tide å gå før jeg spruter ut i krampelatter (av han ikke med han). Nok en dag er over, min første opplevelse av Glasgow og starten på turen har vært veldig bra!